TCELL
- 10.03.2010 09:56
Turkcell 26 Şubat'ta yaptığı açıklamada, 4. çeyrekte 250mn TL net kar açıklanmasını beklediklerini duyurmuştu. Açıklanması beklenen bu net kar piyasa beklentisi olan 480m TL ve bizim beklentimiz olan 525mn TL'nin altında bulunuyor.
Turkcell 26 Şubat'ta yaptığı açıklamada Belarus'la ilgili şerefiye değer düşüklüğü, Belarus operasyonlarıyla ilgili duran varlıkların kayıtlardan silinmesine ilişkin gider ve Telekomünikasyon Kurumu ve Rekabet Kurumu'nun verdiği cezalar için karşılık ayırdığını duyurdu. Bu düzenlemelerinin net kara toplam etkisi 260mn TL olup, net karın 250mn TL olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Yapılan düzenlemelerin FAVÖK'e negatif etkisi ise 40mn TL olmuştur. Turkcell'in denetimden geçmiş 4. Çeyrek sonuçlarının bugün ABD'de piyasalar kapandıktan sonra açıklanması bekleniyor.
Analist Yorumu: Ciro rakamları beklentilere paralel olmakla birlikte, FAVÖK ve net kar rakamlarının piysa beklentilerinin altında geleceği görülmektedir. FAVÖK rakamının bu etkilerden arındırılması durumunda bile oluşan %31 FAVÖK marjı rakamı, bizim ve piyasa beklentisi olan %33'ün altında gerçekleşeceği görülmektedir. Öte yandan, yapılan düzenlemelerin etkisi net kar rakamından arındırıldığında, net karın göründüğü kadar da olumsuz olmadığı anlaşılmaktadır. Sonuç olarak, bu gelişmeler ışığında Turkcell'e ilişkin ENDEKSIN UZERİNDE GETİRİ tavsiyemizi gözden geçiriyor olacağız.
Cemal Demirtaş
OYAK Yatırım Araştırma