BIZIM - 2016 4Ç Finansal Sonuçları

  • 02.03.2017 14:24

Bizim Toptan 2016 yılı son çeyreğinde zarar açıkladı.

Bizim Toptan’ın 2016 yılı son çeyrek sonuçları 10 milyon TL net zarar olarak açıklanırken, piyasa beklentisi 2 milyon TL net kar elde edilmesi yönündeydi. Şirketin satışları yılın ilk 9 aylık döneminde %12 büyümüşken, son çeyrekte satışlar geçen seneye göre %0.3 oranında küçüldü. Şirket yönetimi bu daralmayı toptan ticaret sektöründeki durgunluğa bağlamıştır. Son çeyrekte zayıf satışlar ile birlikte, Bizim Toptan’ın daha önce tedarikçilerden aldığı fiyat desteğinin azaldığı belirtilmiş, bu nedenle de brüt kar marjı yaklaşık 300 baz puan düşüş göstermiştir. Faaliyet giderleri kontrol altında kalmaya devam etse de, düşük brüt kar marjı ve zayıf büyüme dipte zarara yol açmıştır.

Bizim Toptan 2016 yıl sonu itibariyle mağaza sayısını 162 adete yükseltmiştir. Şirketin ayrıca tedarik anlaşması kapsamında franchise mağaza zinciri geçen sene sonuna göre 70 adet artış ile 332 mağazaya ulaşmıştır.

2017 yılında sektörde devam eden zayıflık ve Bizim Toptan’ın ana kategori satışlarında (sigara hariç) devam eden zorlukları göz önüne alarak, şirket cirosunun %7.5 büyüme hızı kaydetmesini tahmin ediyoruz. Büyüme hızında toplarlanma gözlenmedikçe kar marjlarının da yatay seyretmesini öngörüyoruz. Hatırlanacağı üzere şirketin üst yönetimi yakın zamanda değişmiştir ve buna bağlı olarak önümüzdeki döneme ilişkin şirketin izleyeceği strateji de değişim gösterebilir. Tahminimize göre Bizim Toptan ana kategorilerde daha fazla özel marka tedariğine ağırlık vererek bu alanda büyüme çalışmalarını hızlandırabilir.

BIZIM hissesi için hedef fiyatımızı 13 TL olarak revize ediyor ve Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Saygılarımızla,

OYAK YATIRIM ARAŞTIRMA