TKFEN - Dördüncü çeyrek finansal sonuçları

  • 28.02.2017 08:40

Tekfen yılın dördüncü çeyreğinde 114 milyon TL net kar açıklarken bu rakam piyasa beklentisi olan 68 milyon TL’yi oldukça aşmış oldu. Özellikle taahhüt segmentinden gelen güçlü rakamlar ve finansal gelirler şirketin net kar rakamına olumlu yansıdı. VAFÖK ise son çeyrekte 160 milyon TL seviyesine ulaşarak piyasa beklentisi olan 120 milyon TL’yi oldukça aşmış oldu. Şirket ayrıca 0.30688 TL hisse başına brüt nakit temettü açıklarken bu rakam %3.9’luk temettü verimine işaret ediyor. Temettünün 29 Mart tarihinde dağıtılması planlanıyor.

Taahhüt segmenti gelirlerine bakıldığında 259 milyon dolar seviyesine ulaşarak %15’lik artış kaydettiği görülüyor. VAFÖK marjı ise son çeyrekte %12’ye ulaşırken 31 milyon dolarlık VAFÖK katkısı sağlamış oldu. Gelirlerdeki artış performansının 2017 yılında da yeni projeler sayesinde devam etmesini bekliyoruz. Şirketin toplam iş miktarı yıl içerisinde kazandığı yeni projeler sayesinde 2016 sonunda 3.7 milyar dolar seviyesine ulaşmış bulunuyor. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde imzalanan yaklaşık 270 milyon dolar tutarındaki yeni işler de toplam iş miktarını desteklemeye devam edecektir. 2017 için şirketin bu segmentteki VAFÖK rakamının 341 milyon TL seviyesine ulaştırmasını beklerken şirket beklentisi ise 320 milyon TL seviyesinde bulunuyor.

Tarım segmentinde ise gelirler yıllık bazda %22 büyürken bunda zayıf baz yıl etkisi olduğu söylenebilir. Hatırlanacağı gibi 2015 son çeyreğinde vergi indirimi beklentisi ile talep düşük gerçekleşmişti. Şirketin gübre segmentindeki VAFÖK marjı ise son çeyrekte %10.2 seviyeinde gerçekleşerek önceki yılların son çeyreğine göre daha güçlü bir performans sergiledi. 2017 yılının ilk aylarında her ne kadar nitrojen bazlı bazı gübrelerin (AN26 ve AN21) satışı serbest bırakılsa da burada uygulanan kontrol mekanizması satış önünde engeller oluşturuyor. Bu da satışların bir miktar yavaşlayacağı anlamına gelebilir. Şirket burada yaşanabilecek hacim gerilemesini ise ihracat ile aşmayı planlıyor. 2017 için şirket beklentisi tarım segmentinde 277 milyon TL seviyesinde bir VAFÖK rakamına ulaşılacağı yönünde bulunurken bizim tahminimiz 265 milyon TL seviyesinde.

Tekfen’in konsolide beklentilerine bakıldığında ise 2017 yılında 7.5 milyar TL gelir ve 656 milyon TL’lik VAFÖK beklentisi bulunuyor. Bu rakamlar özellikle bu yıl teslimlerine başlanacak olan gayrimenkul projesinden de 71 milyon TL’lik katkı içeriyor. Bunun yanında net kar beklentisi ise 45 milyon TL’si gayrimenkul projesinden olmak üzere 454 milyon TL seviyesinde bulunuyor.

Tekfen için tahminlerimizi son gelişmeler ve iş miktarındaki artış paralelinde revize ettik. Bunun sonucunda hedef fiyatımızı hisse başına 10TL seviyesine yükseltirken tavsiyemizi ise Endeksin Üzerinde Getiri’ye çekiyoruz.

Saygılarımızla,

OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.