KRDMD

  • 20.08.2010 11:26

Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yolbulan, bu yıl bizim beklentimiz olan 74mn TL'nin üzerinde 100mn TL net kar hedeflediklerini ifade etti. Şirket, yılın ilk 6 ayında 44mn TL net kar elde etmişti.
Yolbulan ayrıca önümüzdeki 5-10 yılda Irak, Suriye ve Iran'da demiryolu yatırımların artabileceğini ve ray ihtiyacının önemli bir üretici olarak kendilerinden sağlanabileceğini söyledi. Ayrıca daha önce de bilindiği gibi, mevcut 1.3mn tonluk kapasitelerini de önümüzdeki dönemde 1.8mn tona yükseltmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Analist Yorumu: Şirketin 100mn TL'lik net kar beklentisi bizim beklentimizin üzerindedir ve olumlu. Fakat, bu net kar hedefiyle ilgili olarak şirketin ciro ve faaliyet karlılığına ilişkin varsayımlarına ilişkin bir yorum olmadığı için faaliyetlerine ilişkin olarak bize göre ne kadar daha iyimser varsayımlar yaptıklarını göremiyoruz .
Kardemir- D (KRDMD) hisseleri Kardemir'in %68.44'üne ifade etmektedir. Yukarıda belirtilen kar rakamları , Kardemir'in rakamlarıdır.

Cemal Demirtaş
Oyak Yatırım Araştırma