ANALİZ- BETAE 2Ç26 Sonuçları: Kısmen Negatif (PhillipCapital) [FNC-NEWS]
- 11.08.2026 08:25
Beta Enerji 2Ç26 döneminde,
- yıllık bazda %30,5 artışla 1,19 milyar TL ciro,
- yıllık bazda %5 azalışla 281 milyon TL FAVÖK ve
- 2Ç25'teki 250 mn TL net kara karşılık yalnızca 1 mn TL net kar açıkladı.
Yılın ilk yarısında yağlı tip trafo üretimi yıllık %8,6 artışla 2806 adede, hücre üretimi ise 3,5 kat artışla 1.391 adede yükseldi. Satış gelirinin kırılımına bakıldığında yurt içi satış geliri yıllık bazda %27 artışla 713 mn TL, ihracat geliri ise yıllık bazda %48 artışla 589 mn TL'ye ulaştı. Buna bağlı olarak 2Ç25'te %41 olan ihracat payı %44'e yükseldi. Cirodaki güçlü artış ve brüt karlılıktaki ılımlı iyileşmeye karşın faaliyet giderlerindeki belirgin artış baskı oluşturdu 2Ç25'te %32,6 düzeyinde olan FAVÖK marjı %23,7'ye geriledi.
Operasyonel olmayan tarafta net finansman giderinin önceki yıla kıyasla artması ve 2Ç25'teki net parasal kazanca (124 mn TL) karşılık bu dönemde net parasal kayıp (39,7 mn TL) oluşması net karlılığı baskıladı.
Şirket Adana Hacı Sabancı OSB'deki yatırımını sürdürmekte güç trafosu üretimine yönelik yeni kapasite ile üretim hacmi, çeşitliliği ve katma değerli üretim kabiliyetinin arttırılması hedeflenmekte. Haziran sonu itibariyle yatırımın %74'ünün tamamlandığı belirtildi. Yatırımın tam kapasiteyle faaliyete geçmesinin ardından mevcut durumda 100 mn USD olan ciro kapasitesinin orta vadede 400 mn USD'ye yükselmesi öngörülüyor.
Şirket'in net borç pozisyonu önceki döneme kıyasla belirgin bir azalışla 2,51 milyar TL düzeyine oluşurken (1Ç26 sonu: 4,75 mlr TL) net borcun FAVÖK'e oranı 2,1x düzeyine geriledi (1Ç26 sonu: 3,9x).
2Ç sonuçlarında ciro artışı ve borçluluktaki azalış güçlü yönleri olarak değerlendirilebilir. Bununla beraber operasyonel kar marjlarındaki daralma ve net kardaki azalış nedeniyle ilk tepkinin kısmen olumsuz yönde olabileceğini tahmin ediyoruz.
ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.