Airbus'ın ikinci çeyrek geliri 20,53 milyar euro ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti [FNC-NEWS]
- 29.07.2026 18:59
Airbus'ın ikinci çeyrek geliri 20,53 milyar euro ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.
Şirketin düzeltilmiş faaliyet kârı 2,43 milyar euro ile 2,18 milyar euroluk piyasa beklentisini aştı. Ticari uçak biriminin düzeltilmiş faaliyet kârı 1,91 milyar euro ile 1,74 milyar euroluk beklentinin üzerinde kaydedildi.
Savunma ve Uzay biriminin düzeltilmiş faaliyet kârı da 357 milyon euroya ulaşarak 202,3 milyon euroluk beklentiyi geride bıraktı.
Airbus, 2026'da yaklaşık 870 uçak teslim etmeyi beklediğini bildirdi. Piyasa beklentisi 871 uçak düzeyinde bulunuyordu.
Şirket, yıl geneline ilişkin 7,5 milyar euroluk düzeltilmiş faaliyet kârı tahminini korurken düzeltilmiş serbest nakit akışının yaklaşık 4,5 milyar euro olmasını beklediğini açıkladı. Piyasa beklentisi 4,6 milyar euro düzeyindeydi.
ForInvest Haber