Samsung, SK ve Naver yöneticileri Jensen Huang ile ABD'de yapay zeka görüşmesi gerçekleştirecek [FNC-NEWS]
- 22.07.2026 06:54
Samsung Electronics Yönetim Kurulu Başkanı Lee Jae-yong, SK Group Başkanı Chey Tae-won ve Naver Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Lee Hae-jin'in bu hafta ABD'de Nvidia Üst Yöneticisi Jensen Huang ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Sektör kaynaklarına göre toplantının cuma günü Silikon Vadisi yakınlarında yapılması planlanıyor. Görüşmeye OpenAI Üst Yöneticisi Sam Altman ile Anthropic Üst Yöneticisi Dario Amodei'nin de katılabileceği belirtiliyor.
Toplantının gerçekleşmesi halinde bellek, grafik işlem birimleri ve üretken yapay zekâ hizmetleri dahil küresel yapay zekâ pazarının başlıca alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin liderleri ilk kezklaştığı yönündeki endişeleri azaltabilecek ileriye dönük bir vizyonun açıklanabileceği belirtiliyor.