ANALİZ- Günün Pusulası (Pusula Yatırım) [FNC-NEWS]

  • 17.07.2026 08:42

https://mona-forinvest-news-inbound-mails.s3.us-east-1.amazonaws.com/attachments/97ba246f53a14047a3e25e9b73fce9ee%40pusulayatirim.com.tr/G%25C3%259CN%25C3%259CN%2520PUSULASI%252017.7.2026.pdf

İştah yoksunluğuKüresel piyasalarda özellikle devam eden gerginlik kaynaklı iştah yoksunluğu açıkça hissedilmeye devam ediliyor. Yeni günde CENTCOM, İran?a yönelik saldırıları durdurduk açıklaması yapsa da küresel piyasalarda genele yayılan satışlar izleniyor.İç tarafta özellikle endeks ağırlık değişim hazırlıkları, beklentiler satılır gerçekleşmeler alınır çabasıyla dipten tepki verdik. Henüz 14252 üzerinde net kalıcılığımız yok.Bank of America Türk bankacılık sektörünün değer yaratma hikayesi bir kez daha ertelendiğini belirterek özel Türk bankaları için tavsiyesini 'Al'dan 'Nötr' seviyesine çekti. Nisan ayından bu yana anlattığımız sürecin artık 3.çeyreğede olumsuz etki ettiğini değerlendiriyoruz.Verileri önemsiyoruz. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği verilerinden yaptığı derlemeye göre, dünyada üzerine kar yağan tek çay olma özelliğine sahip Türk çayı, ocak-haziran döneminde 108 ülke, özerk ve serbest bölgeye satıldı. Bu kapsamda yılın ilk yarısında 2 bin 602 ton çay ihraç edilerek 17 milyon 538 bin 5 dolar kazanç sağlandı. Belçika, Birleşik Krallık ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti en fazla çay ihraç edilen ilk 3 ülke oldu. Türkiye'den ocak-haziran döneminde Belçika'ya 5 milyon 391 bin 866 dolarlık, Birleşik Krallık'a 3 milyon 507 bin 203 dolarlık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de 1 milyon 235 bin 560 dolarlık çay dış satımı yapıldı. EFOR için olumlu buluyoruz.Kredi derecelendirme değerlendirmelerine yönelik fikirlerimiz gayet net. Başta Fitch olmak üzere tüm kredi derecelendirme şirketlerinin 2026 yılı değerlendirmelerinde ikincil sürpriz olmadıkça pas geçmesini bekliyoruz. Makro çerçeve görünüm ve not iyileştirme için engel olmaya devam edecektir.Yeni günde 14000 destek 14252 direnç olarak takip edilecek. Kısa vadede 13800-14700 dar bandı oluşmuş görünüyor. Siyasi takvim mutlaka yakından takip edilmelidir. Çeyrek beklenti fiyatlamaları yakından takip ediyor olacağız.Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.