Mercury, 5,2 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolar yatırım aldı [FNC-NEWS]
- 21.05.2026 08:00
Teknoloji girişimlerine yönelik bankacılık hizmetleri sunan Mercury, TCV liderliğindeki son finansman turunda 5,2 milyar dolar değerlemeyle 200 milyon dolar topladı. Mevcut yatırımcılar Andreessen Horowitz, Coatue, CRV, Sapphire Ventures, Sequoia Capital ve Spark Capital da tura katıldı.
Mercury'nin kurucu ortağı ve CEO'su Immad Akhund, yapay zekanın fikirler ile uygulanabilir işletmeler arasındaki mesafeyi kapatmaya yardımcı olduğunu ve bu durumun Mercury'ye köklü bankalar tarafından domine edilen pazarda rekabet fırsatı yarattığını belirtti.
Şirket Nisan ayında ABD Para Denetçisi Ofisi'nden Mercury Bank adıyla tam yetkili ulusal bir banka kurması için koşullu onay aldı. Bu onay, Mercury'nin müşterilere hizmetleri doğrudan federal denetim altında sunmasının ve dijital ödeme ağı Zelle'i entegre etmesinin önünü açacak.
TCV Genel Ortağı Neil Tolaney, "Bir sonraki girişimci kuşağının yapay zeka odaklı olacağına ve yapay zekanın kendi belirlediği hızda inşa etmelerine yardımcı olacak bir bankacılık ortağına ihtiyaç duyacağına inanıyoruz. Mercury'yi tam da bu ortak olarak görüyoruz" dedi.
ForInvest Haber