GM, Chevrolet Groove ve Aveo'yu Meksika'da monte etmeye başlayacak [FNC-NEWS]
- 20.05.2026 06:49
General Motors, Chevrolet Groove ve Aveo modellerinin Meksika pazarı için montajına ülkede başlayacağını, ancak araç parçalarının üretimini Çin'de sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.
Proje, şirketin daha önce açıkladığı 1 milyar dolarlık Meksika yatırımının bir parçası olarak Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum'un katıldığı etkinlikte duyuruldu.
GM, söz konusu araçların yerel montajına 2027 yılında Ramos Arizpe tesisinde başlayacak. Şirket, 2030 yılına kadar yılda 80 bin araç üretim hedefliyor.
GM, Ramos Arizpe tesisinde elektrikli araç da üretiyor. Şirket, ABD'deki zayıf talebi gerekçe göstererek bu yıl tesisin 1.900 çalışanını işten çıkarmıştı.
GM ayrıca geçen yıl, benzinli Chevrolet Blazer üretimini Ramos Arizpe tesisinden ABD'deki bir üretim tesisine taşıyacağını açıklamıştı.
ForInvest Haber