PİYASAYA BAKIŞ-Çin büyüme baskıları nedeniyle daha fazla politika desteğine ihtiyaç duyabilir [FNC-NEWS]

  • 01.10.2025 08:59


Nomura analistlerine göre, Çin büyüme baskıları nedeniyle daha fazla politika desteğine ihtiyaç duyabilir.
Analistler, önemli faaliyet verilerindeki büyümenin Temmuz ve Ağustos aylarında belirgin şekilde yavaşladığını ve bu yavaşlamanın Eylül ayında da devam etmiş olabileceğini belirttiler.
Ekonominin beklenen ihracat yavaşlaması ve küresel ticaret gerilimleri gibi çeşitli cephelerde hala güçlü rüzgarlarla karşı karşıya kalabileceğini değerlendiren Nomura, Pekin'in yatırımları artırmak için 500 milyar yuanlık bir teşvik programı duyurmasıyla bu durumu zaten fark etmiş olabileceğini ifade etti

ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.