Trump yönetimi Ukrayna'dan daha fazla taviz talep eden yeni bir ekonomik anlaşma taslağı sundu [FNC-NEWS]

  • 28.03.2025 07:58


Trump yönetimi Kiev'den daha fazla taviz talep eden yeni bir ekonomik anlaşma taslağıyla Ukrayna üzerindeki baskıyı arttırıyor. 
Washington'un Rusya'yı ateşkese razı etme çabaları durmuşken, Trump yönetimi Kiev'den daha fazla taviz talep eden yeni bir ekonomik anlaşma taslağıyla Ukrayna üzerindeki baskıyı arttırıyor. 
Ukraynalı bir milletvekili tarafından kamuoyuna açıklanan ve belgeyi bilen bir kişi tarafından doğrulanan taslak, Ukrayna'nın 2022'de savaşın başlamasından bu yana ABD'ye yaptığı mali ve askeri yardımları telafi etmek için bir dizi ekonomik projeden elde edeceği gelecekteki karlardan vazgeçmesini öngören geniş kapsamlı bir teklif.
Ukrayna bu yardımı 100 milyar dolar olarak tahmin ederken, Başkan Trump defalarca 350 milyar dolar rakamını verdi. 
Yeni versiyon, Kiev ve Washington arasında müzakere edilen ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile Trump arasında 28 Şubat'ta Beyaz Saray'da yapılan görüşmeden önce imzalanması planlanan taslak çerçeve anlaşmasını önemli ölçüde genişletiyor. 
Şimdi ABD sadece Ukrayna'nın bazı maden projelerinden değil, hem devlete hem de özel şirketlere ait petrol ve doğalgaz kaynaklarından da kar talep ediyor. Yeni taslak mevcut projelerin yanı sıra daha önceki taslaklarda belirtilen yeni projeleri de içeriyor. 
Belgeyi ele geçirdiğini söyleyen Ukraynalı milletvekili Yaroslav Zheleznyak, içeriğini açıkladığı bir YouTube videosunda, ?Dürüst olmak gerekirse, bu haliyle, özellikle parlamentoda onaylanması pek olası değil? dedi. 
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent Çarşamba günü Fox News'e verdiği bir mülakatta, ABD'nin Kiev ve Washington'un Şubat ayında imzalamaya çok yaklaştığı dört sayfalık orijinal çerçeve anlaşmanın revizyonu üzerinde çalıştığını doğruladı. Bessent, teklifin Ukrayna hükümetine sunulduğunu ve inceleme aşamasında olduğunu söyledi. 
Fox'a verdiği demeçte ?Tamamlanmış bir anlaşmaya geçmek için aradaki zaman boşluğundan faydalandık? dedi. ?Bu yüzden ilerleyeceğimize ve bunu hızla imzalayacağımıza eminim.? 
 

ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter