Kanada'nın yeni başbakanı Carney, Trump ile yakında görüşeceğini söyledi [FNC-NEWS]
- 28.03.2025 07:39
Kanada Başbakanı Mark Carney, Trump'ın otomobil ithalatına %25 gümrük vergisi getireceğini açıklamasının ardından önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini söyledi.
Yaklaşık iki hafta önce Kanada'nın yeni lideri olmasından bu yana Trump ile görüşmeyen Carney, ABD başkanının Çarşamba gecesi bir görüşme ayarlamak için kendisine ulaştığını söyledi.
"Yakında, kesinlikle önümüzdeki bir iki gün içinde konuşacağız" diyen Carney, Trump'ın Kanada'nın egemenliğine saygı duyması gerektiğini de sözlerine ekledi.
"Trump'ın Kanada'ya karşı bir ticaret savaşı ilan ettiğini ve ABD'nin kuzey komşusunun 51. ABD eyaleti olması çağrısında bulunmaya devam ettiğini, bunun da Kanadalıları çileden çıkardığını belirten Carney, "ABD'nin artık güvenilir bir ortak olmadığı açık. Kapsamlı müzakerelerle bir miktar güveni yeniden tesis etmemiz mümkün, ancak bunun geri dönüşü olmayacak. ABD'ye olan bağımlılığımızı önemli ölçüde azaltmamız gerekecek. Ticari ilişkilerimizi başka yerlere kaydırmamız gerekecek" dedi
Carney tarifeleri haksız olarak nitelendirdi ve "ABD'nin tarifelerine karşı, ABD'de maksimum, Kanada'da ise minimum etkiye sahip olacak kendi misilleme ticaret eylemlerimizle mücadele edeceğiz" dedi ve birçok Kanadalının gelecek konusunda endişeli ve kaygılı hissettiğini söyledi.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter