ANALİZ-Sabah Bülteni (IKON Menkul) [FNC-NEWS]

  • 02.05.2024 07:47


*Global piyasalarda dün Avrupa seansında 1 Mayıs İşçi Bayramı olması sebebiyle kısıtlı bir hareket ve haber akışı vardı. Ancak ABD piyasaları açıktı. Dün gelen ve dikkat çeken veriler şunlar oldu.ADP Tarım Dışı İstihdam: 192.000 (Beklenti: 179.000 Önceki: 208.000)S&P Global İmalat PMI: 50 (Beklenti: 49.9 Önceki: 51.9)ISM İmalat PMI: 49.2 (Beklenti: 50 Önceki: 50.3)ISM İmalat PMI verisinin tekrar negatif bölgede kalması ABD ekonomisi için staglasyon endişelerini beraberinde getirdi. Ancak dün açıklanan FOMC kararlarında Powell (haliyle) staglasyon endişesi taşımadığını söyledi. Ancak ilerleyen verileri izlemeye devam etmeliyiz.*FED, politika faizini sabit bırakırken bilanço daraltım hızını beklentinin üstünde bir miktarda keserek piyasaları destekledi. Ancak enflasyon tarafındaki soru işaretleri sebebiyle faiz indirimi konusunda yakın zaman için olumsuz konuştu.FED kararlarını detaylı okumak için aşağıdaki linkte ilgili haberimize tıklayabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/927285*Dün akşam açıklanan Qualcomm şirketinin bilançosunda hisse başına kazanç 2.44 $ olarak geldi (Beklenti: 2.33 $)Gelirler ise 9.268 Milyar $ olarak açıklandı (Beklenti: 9.353 Milyar $)*Bugün akşam ABD piyasaları kapandıktan sonra Apple ve Booking?in bilanço sonuçlarını takip edeceğiz.*Japonya Merkez Bankası, bir haftada ikinci kez Japon Yeni lehine müdahalede bulundu. USDJPY paritesi 157.75?den 153.10?a kadar geri çekilirken, Asya seansında gelen tepki ile tekrar 156?ya çıktı. Gün içi ilk ara direncin 156.40 olduğunu hatırlatalım.*İstanbul Ticaret Odası?nın dün açıkladığı İstanbul Enflasyonu verilerine göre perakende fiyatlar aylık %4.89 yıllık ise %78.81 oranında yükseldi. Toptan satış fiyatları ise aylık %4.87 yıllık ise %65.94 oranında yükseldi.*Bugün içinde öğle saatlerinde Avruapa?nın imalat PMI verisini izleyeceğiz.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.