Koroplast, hakim ortağı Koroza Ambalaj'den 70 milyon TL'ye kadar kredi kullanılmasına karar verdi [FNC-NEWS]

  • 02.05.2024 06:28


Koroplast, hakim ortağı Koroza Ambalaj'den 70 milyon TL'ye kadar kredi kullanılmasına karar verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun kararıyla Şirketimizin işletme sermayesini güçlendirmek için, Şirketimizin hakim ortağı olan Korozo Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den 70.000.000 TL'ye kadar 6 ay vadeli kredi kullanılmasına, bu kaynağın farklı dilimler halinde ihtiyaca göre temin edilmesine ve ilgili kredi işleminde uygulanacak faiz oranının Kuzey Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından bu işleme istinaden hazırlanan 29.04.2024 tarihli değerleme raporuna uygun olarak belirlenmesine karar verilmiştir.
Değerlemede kullanılan varsayımlar ile değerleme sonuçlarını içeren değerleme raporunda yer alan tespitler özet olarak aşağıda pay sahiplerimizin dikkatine sunulmaktadır:
 
Bankalarca serbestçe belirlenerek  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na bildirilen son 4 aylık TRY cinsinden kredilere  uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarının (haftalık) çeyrekler arası aralık  (interquartile range) yöntemi ile değerlendirilmesi neticesinde aşağıdaki emsal fiyat  aralığına ulaşılmıştır.
 
Minimum: % 53,25
Alt Çeyrek: % 53,87
Medyan: % 54,33
Üst çeyrek: % 60,59
Maksimum: % 67,42
 

Bu açıklamalar kapsamında, Koroplast'ın Türkiye mukimi grup şirketi olan Korozo  Ambalaj San. Tic. A.Ş.'den temin edeceği TRY cinsinden krediye ilişkin olarak  uygulanacak faiz oranı, hem iç emsaller hem de dış emsaller dikkate alındığında  %54,33 - %60,59 aralığında belirlendiği ve piyasa koşullarında kayda değer bir değişim  yaşanmadığı müddetçe transfer fiyatlandırması uygulamaları açısından emsallere  uygun olarak değerlendirilecektir."


Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter