ÖİB, Akköprü HES'i özelleştirmek için ihaleye çıktı [FNC-NEWS]

  • 24.04.2024 06:35


Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Akköprü Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirmesi için ihaleye çıktı.
ÖİB'in ihale ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.
İlana göre, Akköprü Hidroelektrik Santrali "İşletme Hakkının Verilmesi", bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar "İşletme Hakkının Verilmesi" ve/veya "Kullanım İzninin Devri" yöntemi ile özelleştirilecek.
Son teklif verme tarihi 30 Mayıs 2024 olarak belirlenen ihale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle ?pazarlık? usulü ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak. 
İhale için geçici teminat tutarı 100 milyon TL olarak belirlendi.
2021 yılında Akköprü HES için çıkılan ihale Cumhurbaşkanlığı kararıyla iptal edilmişti.
-Taşınmaz Satışı-
ÖİB ayrıca İstanbul'da bulunan bir taşınmazı da satışa çıkardı.
Buna göre, İstanbul/Şile/Meşrutiyet 9 ada 3 ve 4 parsel numaralı toplam 7.847,58 m2 yüzölçümlü taşınmazlar (bir bütün halinde) "satış" yöntemiyle özelleştirilecek.
Geçici teminat tutarı 4 milyon TL olarak belirlenen ihale için son teklifler 15 Mayıs 2024 tarihine kadar alınacak.
İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle ?pazarlık? usulü ile gerçekleştirilecek. İhale, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.
İhaleye gerçek ve tüzel kişiler, Ortak Girişim Grupları (OGG), kooperatifler, vakıflar, gayrimenkul yatırım fonları ile belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernekler katılabilecek.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter