Fed/Schmid: Politika durumunu önceden ayarlamak yerine, sabırlı olmayı, açık ve ikna edici kanıtlar beklemeyi tercih ederim [FNC-NEWS]

  • 15.04.2024 07:48


Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid Cuma günü yaptığı açıklamada, sıcak enflasyon, güçlü büyüme ve yükselen varlık piyasası fiyatlarının, Fed'in faiz politikasının mevcut duruşunun uygun olduğuna işaret ettiğini söyledi.
Schmid, "Politika durumunu önceden ayarlamak yerine, sabırlı olmayı ve politika duruşunu ayarlamadan önce enflasyonun %2'lik hedefimize ulaşma yolunda ilerlediğine dair açık ve ikna edici kanıtlar beklemeyi tercih ederim" dedi.
Kansas City Fed Başkanı, güçlü işgücü piyasasının hizmet enflasyonundaki artışı desteklediğini söyledi.
Schmid konuşmasında ayrıca merkez bankasının bilançosunun küçültülmeye devam edilmesi çağrısında bulundu.
Schmid, bilançonun büyüklüğünün fiyat sinyallerini gizleyebileceğini ve finansal piyasaları bozabileceğini söyledi. Fed'in elindeki menkul kıymetler uzun vadeli faizler üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor ve getiri eğrisini düzleştiriyor. Schmid, bunun aynı zamanda birçok kamu bankasının sağlığı için merkezi önem taşıyan geleneksel borçlanma ve borç verme modelini de zorladığını sözlerine ekledi.
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter