ANALİZ-ABD PCE Verisi (Şubat 2024)(Ak Yatırım/TradeAll) [FNC-NEWS]

  • 29.03.2024 16:11


Resmi açıklama: https://www.bea.gov/news/2024/personal-income-and-outlays-february-2024

Piyasa beklentileri ile kıyasladığımızda genel olarak paralel açıklamalar ile karşılaştık.
Manşet PCE deflatör aylık bazda beklentilerin biraz aşağısında açıklansa da Ocak ayı verisi aynı derecede yukarı yönlü revize edildi.
Çekirdek PCE deflatör yıllık bazda %2.8 açıklandı (Çekirdek TÜFE %3.8 gerçekleşirken çekirdek PCE?nin %2.8 olmasının ana nedeni barınma maliyetleri ağırlıklarının iki veride farklı olması). Fed?in %2 enflasyon hedefi çekirdek PCE verisi için. Son düzlükte engebeli şekilde ilerliyoruz. Asıl soru: Son düzlükte ?istihdam piyasası? bozulmadan hedefe gidilebilecek mi?
Fed?in Mart ayı ekonomik beklentilerde çekirdek PCE için 2024 sonu tahmini %2.6? Yorum: Ekonomik veriler bu dediğimi doğrulayacak veya yalanlayacak ama Haziran ayı ekonomik tahminlerde işsizlik oranında (Tahmin %4 ve son açıklanan %3.9) yukarı yönlü ve çekirdek PCE?de aşağı yönlü revizyonlar alırsak şaşırmayacağım.
Çok konuşulmayacaktır ama bence oldukça önemli bir veri: Tasarruf oranı? Kişisel gelirlerde artış hızı düşerken harcamalarda artıyor. Tasarruf oranı %3.6?ya gerilemiş durumda.

 

 
Tasarruf oranı:

Tasarruf oranının azalması istihdam piyasasında arzı arttırırken perakende satışlar adına olumsuz.


 
Resmi açıklama:

 
Piyasalar kapalı olduğu için fiyatlama etkisine değinmiyorum. Veri seti mevcut trendlerin/fiyatlamaların devamlılığına işaret ediyor. EURUSD tekrardan 1.08?in üzerine hareket ediyor. Altın için Pazartesi açılış bu veri seti sonrası pozitif taraftan olmaya devam eder?
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.