Fortescue, Cobre Panama ile ilgilenmiyor ancak bakır varlıklarını geliştirmeyi araştırıyor [FNC-NEWS]
- 25.03.2024 08:55
Dünyanın dördüncü büyük demir cevheri madencisi olan Avustralyalı Fortescue'nun bakır kaynaklarını geliştirmeyi düşündüğü ancak henüz bir karar vermediği bildirildi.
Şirketin kurucusu ve CEO'su Andrew Forrest, Pekin ziyareti sırasında "Şirketin önünde seçenekler var. Masada çok sayıda bakır seçeneğimiz var. Ve doğru zamanın geldiğini hissettiğimizde tetiği çekeceğiz" dedi.
Şirketin CEO'su ancak şirketin First Quantum'un atıl durumdaki Cobre Panama bakır madenine bakmadığını söyledi ve Şubat 2023'te Fortescue'nun, kritik mineraller portföyü için arama faaliyetlerini artırırken bakır, nadir metal elementleri ve lityuma odaklanacağına işaret etti.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter