PİYASAYA BAKIŞ-Ay Yeni Yılı tatilinden dönen Çin borsalarınde endeksler mütevazı bir yükseliş gösterdiler [FNC-NEWS]

  • 19.02.2024 06:28


Çin hisse senetleri, Ay Yeni Yılı tatilinden dönülmesiyle birlikte mütevazı bir bir yükseliş gösteriyorlar. Ancak yatırımcıların temkinli hareket etmeleri çok hızlı bir yukarı harekete imkan vermiyor.Gösterge CSI 300 Endeksi tatil dönüşü yüzde %0,8 artışla açıldı, ancak kısa süre sonra yükselişinin büyük bir kısmını azalttı. Endeks şu sıralarda tatilm öncesi göre yüzde 0,45 artışla 3379,91 puanda. Şanghay Bileşik Endeksi ise tatil öncesie göre yüzde 0,78 artıda. 
Hong Kong'daki hisse senetlerinin göstergesi Çarşamba günü yeniden açıldığından bu yana üç seansta yaklaşık %5 yükselirken, Nasdaq Golden Dragon Çin Endeksi geçen hafta %4,3 arttı.
Yatırımcılar, sekiz günlük tatil boyunca yaklaşık 474 milyon yerli turist seyahati yapıldığını ve bunun pandemi öncesi 2019'un aynı dönemine göre %19 artış gösterdiği haberlerinin ardından Çin hisse senetlerinde daha güçlü bir toparlanma bekliyorlardı.
Forsyth Barr Asia Ltd. analisti Willer Chen, "Turist tüketim rakamları açısından, atışın çoğu trafik rakamlarından geliyor ve ortalama harcamalara bakarsanız, kemer sıkma hala var" dedi.
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter