Eksun Gıda GM Demir: Yeni yönetmelikle Sinangil Gluten yok markalı ürünlerimiz daha erişilebilir olacak [FNC-NEWS]

  • 16.01.2024 10:03


Eksun Gıda?nın Genel Müdürü Ahmet Demir, büyük zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünlerinin satışının zorunlu hale gelmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu.
Resmi Gazete?de yayımlanan kararın, çölyak hastalarını ve glütensiz beslenmeyi tercih eden tüketicileri olumlu yönde etkileyeceğini dile getiren Demir, ?Gıda ve yeme-içme alanında faaliyet gösteren şirketler olarak işimizin her safhasında toplumsal ihtiyaçları merkeze almalıyız. Ticaret Bakanlığımız bu ihtiyaca yönelik çok değerli bir karar aldı. Bu kararla birlikte glütensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz. Glütensiz ekmek, atıştırmalıklar ve donmuş pizza gibi geniş ürün gamına sahip Sinangil Gluten Yok markamız ile hiç vakit kaybetmeden daha fazla market rafında yerimizi almak için çalışmalarımızı hızlandırdık.? diye konuştu. Ayrıca daha önce Sinangil ambalajı ile tüketi sayıda tüketiciye ulaşabilecek.  
?Çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli gelişme?
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, Çölyak Vakfı?nın yürüttüğü görüşmeler neticesinde ortaya çıkan yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, ?Bu karar, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme. Böylece, glütensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz.? ifadelerini kullandı. Sinangil markası altında Türkiye?nin ilk paketli glütensiz ununu ürettiklerini dile getiren Demir, ?Tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran insan odaklı bir adım atmıştık. Daha sonra Çölyak Vakfı ve çölyak dernekleri ile iş birliği halinde ürün geliştirme sürecini yürüttüğümüz Sinangil Gluten Yok markamızı tüketiciyle buluşturduk. Bugün glütensiz un pazarında açık ara lideriz. Söz konusu pazarda Sinangil Gluten Yok markamız ile hiç vakit kaybetmeden daha fazla rafta yerimizi aibarıyla 200'den fazla şubesi olan market zincirlerine, 250 m² üzerindeki şubelerinde tıbbi beslenme gerektiren hastalara uygun ürünleri bulundurma zorunluluğu getirildi. Bu yönetmelik, glütensiz un pazarının lideri Sinangil Gluten YOK'un daha çok sayıda çölyak hastası ve glütensiz beslenmeyi tercih eden tüketiciye ulaşmasına olanak tanıyor.
 


Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter