PİYASAYA BAKIŞ-JPMorgan, RBNZ'nin faizi değiştirmesini beklemiyor [FNC-NEWS]

  • 27.11.2023 06:58


JPMorgan, Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın(RBNZ) çarşamba günü sonuçlarını açıklayacağı toplantısında, faiz oranında bir değişikliğe gitmesini beklemiyor.
JP Morgan baş ekonomisti Ben Jarman, piyasaların sürekli olarak artırım döngüsünün yeniden başlaması ihtimalini göz önünde bulundurmasına rağmen, RBNZ'nin yeterince adım atıldığından emin göründüğünü söyledi.
Ekonomist, son para politikası açıklamasından bu yana gelen verilerin bu noktayı vurguladığına işaret etti.
Jarman'a göre, enflasyon, piyasaların tahmininden daha düşük geldi ve iş piyasası, işgücü açığının büyük ölçüde azaldığını gösterdi. Ekonomist, enflasyon beklentilerinin de düştüğünü sözlerine ekledi.
Yeni Zelanda'da üçüncü çeyrekte tüketici fiyatları yüzde 5,9 artış beklenirken, yüzde 6,0'dan yüzde 5,6'ya geriledi.
RBNZ'nin faiz kararı çarşamba günü TSI 04.00'te açıklanacak.
 
 
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter