Nebati: Şirketlerden 10 milyar dolarlık DTH bozulmasını bekliyorum-Bloomberght.com [FNC-NEWS]
- 24.01.2022 06:13
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, akademisyen ve ekonomistlerle yaptığı toplantıda kur konusunda önemli mesajlar verdi.
Bloomberg HT'nin edindiği bilgiye göre, Nebati'nin kurumların ellerindeki Döviz tevdiat hesaplarını TL'ye çevirmeleri halinde elde edilecek Kurumlar Vergisi istisnasını kullanmak isteyeceklerini belirterek, "Önümüzdeki dönemde kur hareketini takip etmenizi öneriyorum. Şirketlerin 90 milyar dolar civarında döviz mevduatı bulunuyor. Ekibimiz 20 milyar dolarında döviz bozulabileceğini öngörüyor. Ben ise, 10 milyar dolar civarında bozum gerçekleşmesini bekliyorum" dediği öğrenildi.
Şirketler için Kur Korumalı Mevduata geçiş halinde sağlanacak Kurumlar Vergisi istisnasında minimum vadenin 6 ay olarak başlayacağını belirten Bakan Nebati'nin yasal düzenlemede 3 ay olan vadenin bu şekilde uygulanmayacağını söylediği, "Uygulamada 3 ay olacak ama 6 ayı kabul edeceğiz" dediği de kaydedildi.
Bakan Nebati?nin enflasyonun 2022 sonuna kadar yüzde 30?un altına inmeme potansiyeli olduğunu söylediği belirtildi. Bakan Nebati?nin ?Politika faizini devreden çıkarttık. Bu bir başarı değil mi?? dediğinin de altı çizildi.
https://www.bloomberght.com/bakan-nebati-sirketlerden-10-milyar-dolarlik-dth-bozulmasini-bekliyorum-2297156
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey