Kullanılan Bilgisayar Ağı ve Şifreleme Sisteminin Olası Riskleri ve Güvenliği

  • 29.01.2020 14:41

SSL Sertifika Güvenliği: Müşterilerimizin online işlemlerini yaptığı platformda 2048 Bit GlobalSign SSL sertifikası ile şifrelenerek yüksek düzeyde Organization SSL sertifikası ile güvenlik hizmeti verilmektedir. Bu dijital sertifika, Kurumsal Kimlik Doğrulama ve mümkün olan en yüksek SSL güvenliğini sağlar. Müşterilerimiz bu sertifika ile kurumsal kimliğimizin doğrulandığını, şirketimizin varlığının kanıtlandığını ve online giriş sayfasının OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş adına ait olduğu görür. Bu sayede müşterilerimiz kişisel bilgilerini sadece OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile paylaştıklarından emin olurlar. SSL güvenliği aynı zamanda müşterilerimizin, tüm online işlemlerinin şifrelenip güvenliğinin sağlanması işlevini de yerine getirir.

Sanal Klavye Güvenliği: Online giriş bölümünün kullanımı esnasında kişisel bilgisayarların klavyesine yönelik “Key Logger” isimli çeşitli kötü amaçlı yazılımlara ait riskler bulunmaktadır. Bu tür kötü amaçlı yazılımlar müşterilerin kendi klavyelerinde yazdığı kişisel şifreleri hafızasında tutarak şifre güvenliğini ortadan kaldırmaktadır. Bu nedenle, OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş şifre girişlerini üst düzeyde güvenlik altına almak amacıyla “Sanal Klavye” uygulamasını tercih olarak müşterilerine sunmaktadır.

Şifre Güvenliği: Müşterilerimiz tarafından kullanılan online işlem merkezinde, iki aşamalı şifre güvenliği uygulanmaktadır. Müşteri kendi tercihi ile giriş ve onay şifrelerini farklılaştırarak dilediği zaman değiştirebilir. Aynı zamanda müşterilerimize elektronik ortamda şifre tahsisi söz konusu olmadığı gibi, şifre değişikliği ve bloke durumunda, müşteriye yetkili kullanıcı tarafından tahsis edilen geçici şifrenin ilk kullanımda değiştirilmesi zorunludur. Şifre değişiklikleri dahil tüm şifre tahsislerinde, müşteri şifresini yetkili personel dahil hiç kimse görememektedir.